Kom igång med Foam lance – Supersmidig underhållstvätt!

Underhållstvätt med skum är utan tvekan det mest effektiva rengöringssättet som finns. Foam Lance använder vanligt förtvättsmedel / avfettning / schampo och förvandlar det till ett tjockt skum som man skummar på bilen. När man skummar valfritt kem sparar men enormt med tid samt att medlet får bättre verkningseffekt. Det är lätt att komma igång. För att få ut det mesta av foam lance / skumtvätt, rekommenderar vi att man förbereder bilen genom några få enkla steg. Foam lance fungerar även bra utan att förbereda bilen, men underhållstvätten kommer gå mycket smidigare och snabbare och ger mindre risk för tvättrepor.

Vilken högtryckstvätt ska jag använda?

BBV Foam Lance 1,25 är lämpad till konsumenttvättar som ger upp till 9L/Min (540L/h) högtryck och 160 bar. För starkare tvättar med högre vattenflöde har vi Ex BBV Ultra Performance Foamer, Foam Lance PRO & en ny favorit, Nilfisk Vario Foam Lance. Skum Tryckspruta För den som vill ha det helt portabelt finns det trycksprutor som genererar väldigt tjockt skum. Här är det vi rekommenderar.
Kwazar Foamer – Orion Super Pro+ V6 6L – Stor och
robust tryckspruta som applicerar ett tjockt skum.
Kwazar Super Foamer 2L – Hög kvalitativ skum

Vilken högtryckstvätt ska jag använda? Köp högtryckstvätt

Vilken foam lance ska jag använda?

Det beror på vad man vill få ut av sin Foam Lance är det lite olika medel man ska använda.
Såhär säger vi:
-För bra tvätteffekt
Om man är ute efter effektiv tvätteffekt ska man använda en alkalisk avfettning, eller så kallad förtvätt. Det löser upp organisk smuts och lämnar en ren och fin yta. Vi rekommenderar alltid att förtvätta med Foam Lance innan man vidrör lacken med Ex, en tvättsvamp. Det minskar risken för tvättrepor.
-För schamponering
Det går även utmärkt att använda använda schampo i Foam Lance, det man måste tänka på är att man inte får lika stark tvättkraft som med en förtvätt. Det är dock en fördel att skumma utschampo innan man schamponerar. Då glider svampen lättare över ytan, samt ser man vart man har varit och du får alltid nytt medel i svampen.
-Lackskydd
Det finns även speciella skydd till Foam Lance. Då skummar man ut det på bilen och sedan spo

Vilken foam lance ska jag använda? Köp foamlance

Hur är flödet i min foam lance?

Munstycke och flödesadapter
Får du ingen jämn stråle med din foam lance och högtrycktsvätt, beror det förmodligen på att du har fel storlek på flödesadapter.

1. Ta reda på din högtryckstvätts vattenflöde (i liter per minut). Om värdet är angivet i liter per timme, räkna ut hur stort flödet är i minuten.

2. Välj ett munstycke som motsvarar vattenflödet i din högtryckstvätt.

3. Foam Lance levereras standard med ett 1,2 mm munstycke som är kompatibelt med de flesta högtryckstvättar. Om du behöver ett större munstycke, lägg till det i varukorgen separat. Det är enkelt att själv byta munstycke.

4. OBS! Använd inte ett för stort munstycke ”för säkerhets skull”, det gör att skumlansen inte fungerar som den ska. För de flesta av marknadens högtryckstvättar är vattenflödet ca 6–10 liter/minut. I detta fall är det lämpligt med en 1,2 mm flödesadapter, som alltså inte behöver bytas

Kompabilitetstabell för flödesadapter
6–10 l/min : 1,2 mm (medföljer)
10–13 l/min : 1,4 mm (kan köpas separat)
13–16 l/min : 1,6 mm (kan köpas separat)
16–19 l/min: 1,8 mm (kan köpas separat)

Hur är flödet i min foam lance?

Vilket medel ska jag använda?

När du har ett skyddande vaxlager på bilen blir underhållstvätten till en barnlek. Spruta på skummet, låt verka och skölj sedan av med mycket vatten. Upprepa nästa gång bilen är smutsig. Har inte bilen underhållstvättats på länge, eller om den är rejält smutsig, kan man handtvätta lite lätt ”då och då”. Bäst tidseffektiva rengöringsresultat får man om man skumtvättar med foam lance och högtrycktsvätt. Har man inte tillgång till högtrycktsvätt så finns skumspruta man kan använda sig utav.
Att tänka på: Välj ett förtvättsmedel som är vaxsäkert. Då sitter ditt vax mycket längre kvar på ytan. Vi rekommenderar Kings Carthur Control Snow Foam. Spola av nedifrån och upp (så medlet innan rinner av utan jobbas in på nytt).

Vilket medel ska jag använda?
Nu är du startklar att tvätta med foamlance

Vi hjälper dig att hitta rätt koppling!

TEXT OM DETTA HÄR?

Så här arbetar du med foam lance skumtvätt

1.Häll förtvättsmedlet i flaskan. Vid korrekt användning går det år ca 1–3 dl / tvätt, beroende på val av medel samt bilens storlek.

2.Skruva fast flaskan på munstycket. Säkerställ samtidigt att uppsugningsslangen i flaskan sitter som den ska.

3. Lossa högtryckstvättens lans från handtaget och fäst skumlansen på dess plats. Vanligtvis delar man på lansen precis framför handtaget.

4. Ställ in skummets tjocklek med den svarta skruven ovanför skumlansen. Det optimala skummet är så pass tjockt att det rinner av så långsamt som möjligt. För tunt eller för tjockt skum rinner av för fort och tvätteffekten blir lidande.

5. Ställ in skumlansens stråle genom att vrida på munstycket. I fälgarna och hjulhusen kan man använda en lite mer koncentrerad stråle, men en tjockare stråle passar bra på de flesta andra ställen, och sparar dessutom medel.

6. Sprid ut ett jämnt lager på båda sidorna av bilen. Att använda överdrivet mycket medel (förtjockt skum) gör inte tvätteffekten bättre, utan tvärtom, då medlet rinner av snabbare.

7. Låt medlet verka så länge som möjligt, men inte så länge att det torkar (undvik att tvätta i direkt solljus).

8. Byt tillbaka högtryckstvättens lans och skölj av noggrant.

9. Vi rekommenderar att köra genom skumlansen med endast vatten avslutningsvis, för att skölja ur alla medelrester så att de inte torkar fast i skumlansen och i dess slang.

Vanliga frågor

Är det stor risk att bränna lacken med en polermaskin?

Det beror helt på, med rätt maskin, polermedel och rondell är det VÄLDIGT svårt att bränna lacken. Dessa punkter ökar risken för att bränna genom, men för att få en faktiskt känsla måste man prova på själv och polera.
  • Roterande polermaskin - Denna punkt är nog den som tynger mest, läs ovan varför.
  • För grov setup med polermedel och rondell - För grov setup avverkar snabbare vilket ökar risken för bränning.
  • Vassa kanter / karosslinjer - Kanter gör att polerytan blir koncentrerad på en mindre yta, detta gör att kan gå väldigt snabbt att bränna lacken på dessa ställen.
  • Omlackerade ytor - Omlackade ytor har nästan alltid mjukare lack än original från fabrik.

Jag vet inte hur man polerar och vågar inte, hur gör jag?

Vi har bra guider på hur man polerar säkert och rätt. Se våran poler guide POLERGUIDE

Jag vill polera för hand, går det?

Absolut går det, men det man ska tänka på är att man inte alls kan få lika bra effekt som med en polermaskin, samt att man får arbeta väldigt väldigt mycket för att få resultat. Vårt toppval för handpolering är Autoglym Super Resin Polish

Vad är hologram / polerrosor?

Hologram / polerrosor / microrepor är repor som blir p.g.a. att man polerar med en för grov "polersetup", dvs för grovt polermedel eller rondell. Då kan det ge konstiga effekter på lacken som syns särskilt tydligt i direkt solljus. För att få bort dessa måste man köra ett till steg efteråt med ett finare polermedel & rondell. Det som kan göra riktigt stor skillnad är att köra med en oscillerande polermaskin, detta minskar risken avservärt för hologram.

Vilka märken kör ni med i eran rekond i Bollnäs?

Vi kör med många olika märken i olika situationer, men favoriterna är: Menzerna, Scholl, BBV, Rupes.