Färgkoden är den specifika färgen din bil är lackerad med direkt från fabrik. Med hjälp av färgkoden så kan Dodds® blanda till din bilfärg med exakt rätt kulör för din bil med bättringsarbete eller vanlig sprayfärg.

Det räcker alltså inte med den ”vanliga Volvo-röda”. Alla bilar har en dekal eller skylt med information om bilen. Här finns också bilens färgkod. Det skiljer sig mellan olika bilmärken var färgkoden är lokaliserad. Ofta sitter den i motorrummet eller utmed dörrarna / b-stolpen på bilen. Nedan har vi tagit fram en guide så att du enkelt kan hitta din önskade färgkod till bilen.

En färgkod är kombinationen av bokstäver och siffror för en specifik färg. Ofta brukar det vara 3-4 bokstäver/siffror. Men Dodds® guide hjälper vi dig att hitta rätt färgkod till din bil.

Hitta din färgkod till bilen

Registreringsnummer

Via ditt registreringsnummer kan din bilhandlare få fram bilens färgkod. Detta gäller oftast bilar från 1994 och framåt.

Höger och Vänster B stolpe

Vanligtvis är förardörren ett säkert kort

Motorhuven

Här förekommer färgkoden ofta från biltillverkare från lite äldre bilmodeller

Bagaget

Här förekommer oftast färgkoden från VAG bilar

Färgkodsguide

Tack vare modern pigmentteknik och enastående flödesegenskaper ger Dodds® utmärkt kontroll för att undvika fläckar och optimal täckning. Vi erbjuder lackstift för de flesta bilmärkena på marknaden så som Audi, BMW, Volvo, Mercedes, KIA, Skoda, Ford och många fler därtill. Nedan kan du enkelt hitta ditt bilmärke!

Standox® som är vår leverantör och som är världsledande inom bilfärg står för en ledande teknologi så du är garanterad de mest tillförlitliga kulörmatchningar.

Välj bilmärke nedan och hitta din färgkod!

Stenskott i lacken

Stenskott är ett ofog som är svårt att undvika, speciellt under kalla halvåret på sandade vintervägar eller under våren innan sanden sopats upp.

Men du kan åtgärda stenskotten själv – det är enklare än du tror.

Standox® står för en ledande teknologi och är vår leverantör av bilfärg. Vi blandar vår bilfärg i vårt moderna laboratorium  för att få garanterat de mest tillförlitliga kulörmatchningar. Se alla våra bilfärgsprodukter här.

Köp Dodds® färdiga kit för stenskott. Allt du behöver inkluderas i förpackningen tillsammans med enkla instruktioner.

Klicka här för att se vårt utbud av lackstift och bättringsfärg.

Bättring av mindre lackskador

Lacken på din bil utgör en viktig del av bilens rostskydd och behöver därför kontrolleras regelbundet.

De vanligaste lackskadorna är mindre stenskott, repor och skador på t.ex. skärmkanter, dörrar och stötfångare. För att undvika rostangrepp bör lackskador åtgärdas omgående.

Dodds® har 50-års erfarenhet av bilfärg och har ett komplett utbud av bilfärg och tillbehör. Dodds® välutbildade och kunniga personal hjälper dig hitta rätt!

Vi hjälper dig med vår kunskap

Vi har högkvalificerade och certifierade tekniska specialister med bred kompetens och lång erfarenhet av bilfärg, lackering och bilvård. Efter 50 års erfarenhet gör att vi är mycket måna om att våra specialister håller sig uppdaterade och fortsätter att utvecklas genom att fylla på kunskaperna med kundnära projekt och vidareutbildningar. Vår kunskap är din kunskap.