Köpvillkor

1. Generellt

Dessa köp- och leveransvillkor (köpvillkor) gäller för webbplatsen www.dodds.se. Webbplatsen ägs och driftas av AB Österängens Färgcenter (Org.nr: 556787–7989). Hos oss kan du köpa högkvalitativa produkter från både stora och små varumärken. Vi erbjuder ett noggrant utvalt sortiment av de allra bästa produkterna på marknaden inom bilfärg, bilpolering och bilvård.

Köpvillkoren tillämpas på samtliga köp och beställningar som är gjorda på webbplatsen av kunder som är bosatta i Sverige. Du som kund har rätt att begära ut information från oss kring dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy. Du har även rätten att begära att dina personuppgifter ändras eller raderas.

Vid frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta vår kundsupport så återkommer vi så fort vi kan. Vi har som målsättning att besvara ditt ärende inom 48 timmar under arbetsdagar.

Aktuella öppettider för kundtjänst hittar du här.

1.1 Information om kontaktuppgifter

Huvudkontor:
AB Österängens Färgcenter
Österängsvägen 14
554 63 Jönköping, Sverige

Lager- och returadress
Dodds
Österängsvägen 14
554 63 Jönköping, Sverige

Företagsinformation
Dodds
info@dodds.se
036-777 30 40
Org.nr 556787–7989
Momsreg.nr SE556787798901

1.2 Avtal om köp

Avtal om köp ingår när du väljer att registrera din beställning i kassan. Orderbekräftelse genereras sedermera automatiskt utan manuell översyn. Om en eventuell felaktighet i ordern uppstår, så kontaktar vi dig för att hantera ärendet vidare. Det kan handla om en reservation, att varan som beställts fått ändrad leveranstid eller andra oförutsedda händelser som kan ske.

1.3 Åldersgräns

Vi ingår endast avtal med myndig person (18 år och över), alternativt omyndig person med målsmans tillstånd och godkännande. Eventuella undantag finns i enlighet med Föräldrabalken.

1.4 Priser

De priser som visas på vår webbplats är våra dagsaktuella priser inklusive 25% moms. Momsen är inkluderat i totalkostnaden som visas i kassan innan betalningen skett. Ändras momsen så förbehåller vi oss rätten att ändra priserna motsvarande ändringen. Prisjusteringar kan även ske när som helst utan avisering. Priserna inkluderar inte fraktkostnad. Eventuell fraktkostnad tillkommer och adderas i kassan innan du slutför ditt köp.

1.5 Felaktiga priser

Vi har väldigt många produkter på vår webbplats och i vissa enstaka/ovanliga fall kan ett pris bli felaktigt. Om du köpt en produkt till ett uppenbart felaktigt pris kommer vi att kontakta dig. Vi förbehåller oss i dessa fall rätten att justera priset samt debitera mellanskillnaden. Alternativt kan vi låta dig ångra köpet samt få återbetalning. Vi reserverar oss även för tryckfel och felaktigheter i vår marknadsföring, nyhetsbrev och all övrig extern kommunikation. I dessa kanaler gäller samma som för uppenbart felaktiga priser på webbplatsen.

1.6 Tillgänglighet

Vi strävar alltid efter att ha så mycket som möjligt på vårt eget lager. En viss del eller andel av vårt sortiment är beställningsvaror. Så fort vi får din order gör vi en beställning hos vår leverantör. Är fallet så att leveransen blir försenad eller om produkten inte längre finns tillgänglig hos leverantören, kommer vi att kontakta dig via E-post. I de fall produkten inte längre är tillgänglig kommer vi att kreditera ditt köp.

1.7 Garantier

Vi som återförsäljare kommer alltid att gå efter tillverkarens rekommendationer. Vissa tillverkare erbjuder utökade garantier och i de fall där detta är aktuellt kommer du finna mer information i produktbeskrivningen. Du har självklart tre års reklamationsrätt enligt konsumentköplagen (om denna produkt du köpt inte har garanti).

1.8 Produktinformation och bilder

Vi reserverar oss för att produktinformation som existerar på webbplatsen, kan vara felaktig på grund av tryckfel eller tekniska fel. Observera att produktbilder som finns på webbplatsen, ibland kan skilja sig från verkligheten och inte alltid är exakt återgivning av den riktiga produkten. Färger, material och utseende kan variera på grund av bildskärmsinställningar och bildkvalitet.